DOKTORSKA DEZERTACIJA

10.05.2008., subota


Who are your neighbours?
Pedofili. Pedofili posvuda. Izranjaju odasvuda. Sire se interneton poput virusa. Mozemo li ih zaustaviti? Mozemo li znati tko su? U Americi "sexual offenders" su javno poznati i njhove adrese su dostavljene svima koji zive u susjedstvu. Kako je u "Matoroj kurvi Europi". Holandezi imaju pedofilsku stranku, u Belgiji malo-malo pa uhvate nekoga, "child abduction"-prije tri sedmice nadjen je djecak u Engleskoj otet prije dva mjeseca. Maddie????
Austrija se jos nije oporavila od Natase Kampusch, kad evo nam utjelovljenja Sotone zvanog Josef Fritzl.
I uza sve to svicarski parlament nije odobrio javnu objavu popisa adresa deklariranih pedofila.

Problem nije nazalos u pedofilima nego u percepciji drustva prema roditeljima, odnosno majkama. Majke obicno histeriziraju, nemaju pojma o odgoju djece koju su donijele na svijet (zato su izmisljene rode) i obicno im ekipa (svekrve, rodjake, prijateljice bez djece, susjede, tete iz tramvaja, kumice s placa, penzionerke s austrougarskim penzijama) savjetuje sto i kako je najbolje za njihovu djecu. Da sam ja mama (ali s kurcem) pola bi ih zavrsilo na traumi, a polovici ne bi palo vise na pamet otvarati usta u prisustvu mene i djeteta. Ali ocevi i djeca to je nekako uvijek cool, drustveno prihvaceno. Ako ne vjerujete pogledajte kako se tretiraju samohrane majke, a kako samohrani ocevi.
Usput pogledajte kako stoji statistika ulaska u bracne vode samohranih majki odnosno samohranih oceva. Kako bilo, par sto godina nakon spaljivanja vjestica nesto smo malo napredovali pa imamo bar vrtice i djecje psihologe koji ako rade posao za koji su placeni mogu neke probleme signalizirati socijalnim radnicima.

Ali ovi rade obicno po navedenom obrascu: dijete ima mamu i tatu. Mama i tata imaju para. Dijete nije gladno. Pa kog vraga me onda dizete iz moje pauze za kavu?. Dijete u medjuvremenu pokusava samoubojstvo rezanjem vena ili bijeg iz kuce. Prljavo rublje se i dalje pere u krugu obitelji. Socijalno ne shvace da je dijete zlostavljano. Halloooooo!!!
S druge strane postoje djeca koja su odrasla prije svog vremena i koja shvacaju da nisu nista kriva, ali nose svoj kriz.

Dok ne dodje policija da ih izbavi iz podruma i usput otvore Pandorinu kutiju koju drustvo namjerno ne zeli unistiti zauvijek.
Hm, a 11. maj je kao Majcin dan








- 21:37 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>